Veelgestelde vragen
Heef u een vraag over de vergoeding van uw behandeling of het gebruik van uw zolen? Kijk hieronder voor antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, of is het nog niet helemaal duidelijk, dan mag u altijd contact met ons opnemen!
Worden mijn zorgkosten vergoed?
Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de behandeling gedeeltelijk of volledig vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg de website van LOOP of informeer bij uw ziektekostenverzekeraar naar de vergoeding voor podoposturale therapie.
Heeft Bremmer Podologie contracten met zorgverzekeraars?
Nee, wij hebben ervoor gekozen om geen contracten te sluiten met zorgverzekeraars. Op deze manier hebben we minder administratieve verplichtingen, en dus meer tijd voor u. Dit heeft verder geen invloed op de vergoeding voor de behandeling vanuit de zorgverzekeraars.
Heb ik een verwijzing nodig?
Of u een verwijzing nodig heeft om een podoposturaal therapeut te bezoeken, kan variëren. Sommige verzekeraars kunnen vragen om een verwijzing voordat ze de behandeling vergoeden. U kunt controleren wat voor u van toepassing is op de website www.loop.nl of navraag doen bij uw zorgverzekeraar. Ongeacht of een verwijzing nodig is, werkt de podoposturaal therapeut graag samen met andere zorgverleners en zal hij, indien nodig, in overleg met u een verslag voor uw (huis)arts verzorgen.
Wat moet ik meenemen naar het eerste consult?
Neem schoenen mee die u doorgaans het meest draagt. Dit stelt ons in staat om het slijtpatroon van uw schoenen te beoordelen. Als u van plan bent om de inlegzolen in nieuwe schoenen te dragen, breng dan ook deze schoenen mee. Vergeet niet uw zorgpasje met de benodigde gegevens, zodat we u de best mogelijke zorg kunnen bieden tijdens uw eerste consult.
Welke schoenen zijn geschikt voor inlegzolen?
Schoenen met een uitneembare binnenzool zijn over het algemeen het meest geschikt voor inlegzolen. Hierdoor is er voldoende ruimte om de inlegzolen correct te plaatsen en de voeten goed te ondersteunen. Sportschoenen, wandelschoenen, en sommige casual schoenen zijn vaak geschikt voor inlegzolen. Het is altijd aan te raden om uw podoloog te raadplegen voor advies over welke specifieke schoenen het beste zijn voor uw voeten en behoeften.
Hoe moet ik mijn zolen schoonmaken?
Het schoonmaken van inlegzolen is meestal vrij eenvoudig. U kunt ze afnemen met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om ze daarna goed te laten drogen voordat u ze weer in uw schoenen plaatst. Vermijd het onderdompelen van de zolen in water, aangezien dit de materialen kan beschadigen.
Ik heb (spier)pijn sinds mijn zolen. Hoe komt dit?
Het is normaal om in het begin wat spierpijn of ongemak te ervaren wanneer u begint met het dragen van nieuwe inlegzolen. Uw voeten en spieren moeten wennen aan de nieuwe ondersteuning. Geleidelijk zou het ongemak moeten afnemen. Als de spierpijn aanhoudt of ernstig is, neem dan contact op met uw podoloog voor advies.
Kunnen mijn zolen nog aangepast worden?
Ja, zolen kunnen altijd aangepast worden. Vooral bij podoposturale zooltjes wordt vaak een geleidelijke aanpassing toegepast en kunnen ze meerdere keren worden bijgesteld totdat ze perfect voldoen aan uw behoeften.
Maakt Bremmer Podologie ook zolen voor kinderen?
Ja, Bremmer Podologie kan ook zolen voor kinderen maken. Het is essentieel om voetproblemen bij kinderen tijdig aan te pakken, aangezien een goede voetontwikkeling van groot belang is voor hun algehele gezondheid en welzijn. De podoloog kan specifieke inlegzolen aanpassen aan de behoeften van kindervoeten om eventuele problemen te corrigeren of te voorkomen.